Etna Rosso 'Guardoilivento' 2016, Caciorgna Pietro

Verfijnde geur met een subtiel floraal karakter, waarin de mineraliteit van de vulkanische bodem goed in te herkennen is. De smaak is vol en rond.
Met een finesse rijk en elegant karakter.

- Nadine

De belangrijkste rode druif op Sicilië is de Nero d’ Avola, ook wel Calabrese genoemd, deze staat bekend om zijn kruidigheid en volle ronde tannines.
Maar intrigerend is vooral de Nerello Mascalese. Een inheemse druif rode druif die samen met de Nerello Capuccino al meer dan 100 jaar staat aangeplant rond de Etna tussen de 500 en 1000 meter hoogte op een bodem van zwart vulkanisch zand. Vergelijk de druif met een goede mix van de Nebbiolo en Pinot Noir.

Een fantastische druif die diepe aardse tonen, kruidigheid en complexiteit geeft.
De wijnen zijn krachtig maar zonder vermoeid te zijn. Dit maakt de wijn zo ontzettend boeiend.

Heeft wel een beetje tijd nodig en daarom is 2016 nu zo mooi.

Verkrijgbaarheid
beperkt
Voorraad
-11 fles
Wijnkleur
Rood
Minimum afname
per 1 fles
Inhoud fles
0,75 L
Herkomst
Italië/Sicilië

Bijzonderheden

Wijn en spijs combinaties

Mijn favoriet is het Texels zuiglam! 

Decanteren of tijdig openmaken is bij deze wijn een must, dan komen de smaken het beste tot hun recht.

Serveer de wijn licht gekoeld op een temperatuur van ongeveer 16°C. ( En hou deze koel met de KYWIE®!)

In Winkelmand
€ 29,00
€ 29,00 per fles
In Winkelmand
Wij maken gebruik van cookies

Wij plaatsen cookies om uw ervaring op de website te verbeteren. De cookies die vereist zijn om de website te gebruiken zijn wettelijk toegestaan. Voor de andere cookies kunt u hieronder toestemming geven.

meer informatie