Verfijnde geur met een subtiel floraal karakter, waarin de mineraliteit van de vulkanische bodem goed in te herkennen is. De smaak is vol en rond.
Met een finesse rijk en elegant karakter.
- Nadine
De belangrijkste rode druif op Sicilië is de Nero d’ Avola, ook wel Calabrese genoemd, deze staat bekend om zijn kruidigheid en volle ronde tannines.
Maar intrigerend is vooral de Nerello Mascalese. Een inheemse druif rode druif die samen met de Nerello Capuccino al meer dan 100 jaar staat aangeplant rond de Etna tussen de 500 en 1000 meter hoogte op een bodem van zwart vulkanisch zand. Vergelijk de druif met een goede mix van de Nebbiolo en Pinot Noir.
Een fantastische druif die diepe aardse tonen, kruidigheid en complexiteit geeft.
De wijnen zijn krachtig maar zonder vermoeid te zijn. Dit maakt de wijn zo ontzettend boeiend.
Heeft wel een beetje tijd nodig en daarom is 2017 nu zo mooi.
Verkrijgbaarheid
op voorraad
Minimum afname
per 1 fles
Herkomst
Italiƫ/Siciliƫ